Wie: Charlotte Batenburg (27)

Beautyblog: Pinkypolish.nl

06:30 uur: ‘Onder de douche was ik mijn gezicht met een milde facewash. Mijn haar was ik om de dag. Als het handdoekdroog is, spray ik er een anti-klitspray op en smeer ik er een glansserum in. Dan laat ik het opdrogen en borstel het door met een speciale anti-klitborstel: een tangle teezer.’

06:45 uur: ‘Over mijn gezicht haal ik een wattenschijfje met tonic. Vervolgens smeer ik met een serum, oogcrème en een dagcrème. Ik gebruik producten met antioxidanten voor extra verzorging en tegen huidveroudering.’

07:00 uur: ‘Mijn make-uproutine begint met een primer, daaroverheen breng ik een matte foundation aan met een beautyblender, een sponsje dat je nat maakt en uitwringt in een handdoek. Onder mijn ogen, op puistjes en op mijn bewegende oogleden smeer ik concealer. Op mijn hele ooglid, arcadeboog en wenkbrauwbot breng ik een matte huidskleurige oogschaduw aan. Daarna creëer ik schaduw in mijn arcadeboog met een mediumbruine oogschaduw. De vorm van mijn wenkbrauwen accentueer ik met een potloodje, de haartjes separeer ik met een wenkbrauwgel.’

07:20 uur: ‘Met de beautyblender breng ik een matterend, huidskleurig poeder aan op mijn hele gezicht. Mijn jukbeenderen geef ik kleur met een bronzer en een koraalkleurige blush. Dan spray ik een hydraterende waterspray over mijn hele gezicht, zodat mijn make-up er natuurlijker uitziet.’

07:30 uur: ‘Mijn ogen maak ik op in de tram. Ik weet inmiddels waar de hobbels in de weg zitten! Met een eyeliner in de vorm van een pennetje trek ik een lijntje boven mijn wimperrand. Dan pak ik mijn mascara’s erbij: een die de wimperhaartjes separeert, daarna een volumemascara met dik borsteltje. Tot slot doe ik wat lippenbalsem op.’

07:40 uur: ‘Klaar!’

Interviews: Jasmine Groenendijk