Wie: Megisa Esseboom (28)

Black hair & beautyblog: Myblackhair.nl, samen met haar tweelingzus Aïsha

07:00 uur: ‘Na het douchen spoel ik mijn gezicht af met lauw water. Dan smeer ik een voedende, niet vette dagcrème met SPF 20 op. Ook donkere mensen hebben een SPF nodig tegen huidbeschadiging door de zon.’

07:15 uur: ‘Mijn haar vlecht ik voor ik ga slapen in twists. Voor een mooie ‘twist-out’ doe ik een leave-in conditioner en een curl defining cream in mijn haar. In de ochtend haal ik de twists los en maak ik mijn krullenbos voller door met een afrokam bij de aanzet te kammen.’

07:30 uur: ‘Dan smeer ik een matterende primer op mijn gezicht, zodat mijn make-up beter blijft zitten. Daaroverheen breng ik met een kwast foundation aan.’

07:35 uur: ‘Ik kam mijn wenkbrauwhaartjes en teken ze bij met een donkerbruin wenkbrauwpotlood. Voor de perfecte wenkbrauwvorm gebruik ik een concealer en een wenkbrauwkwast. Op mijn bovenste en onderste wimpers doe ik zwarte mascara, met een dik borsteltje voor opvallende wimpers.’

07:50 uur: ‘Op mijn lippen smeer ik een vochtinbrengende lippenbalsem. Met een potloodje trek ik een lijntje om mijn lippen, om de vorm mooier uit te laten komen. Dan stift ik ze paars of in een gemixte kleur: nude met rood maakt bijvoorbeeld een mooie bordeauxbruinachtige kleur.’

08:00: ‘Klaar voor de dag!’

Interviews: Jasmine Groenendijk