De titel van deze bijlage is Healthy Lifestyle. Dat is natuurlijk voor iedereen iets anders. De een wil alleen maar quinoa eten en vijf keer per week in de sportschool staan, de ander vindt health vooral in chocola en uitgaan. Voor mij draait het heel erg om geluk. Als je gelukkig bent, ben je gezond. En gelukkig zijn draait weer om een balans tussen werk, geliefden en ontwikkeling. Maar natuurlijk: sporten, gezond eten en ontspanning zijn ook rete belangrijk. Voordat ik mijn vriend Resley leerde kennen elf jaar geleden, besteedde ik weinig aandacht aan het onderhouden van mijn lichaam. Ik ging vooral veel uit. Dan danste ik ook wel, maar dat had niets met gezondheid te maken. Res heeft hoog gevoetbald en was helemaal into de kipfilet-, kippensoep- en crackerslifestyle. Dus ik ging meedoen. Inmiddels eet ik geen kipfilet en kippensoep meer, want sinds maart dit jaar leef ik vegetarisch. Nouja, eigenlijk ben ik een vegetariër die de vegan lifestyle probeert. Dat is soms best lastig. Veel in onze samenleving is gericht op dierlijke producten en je moet echt tijd hebben om vegan te koken. Laat tijd nou iets zijn wat ik niet altijd aan mijn zijde heb. Een kwestie van een héééle strakke planning dus. Hetzelfde geldt voor sporten. Thank God kan ik mijn eigen agenda een beetje indelen dus sporten doe ik vaak ’s ochtends voor afspraken of ergens tussendoor. Ik hou van trainen met een personal trainer. Een beetje kickboksen en nieuwe combinaties proberen. Een ander voordeel van mijn eigen agenda indelen: als er heel soms een afspraak niet doorgaat of een deadline verschoven is, heb ik ineens een paar uur vrij. Dan ga ik chillen. Lekker op de bank met Modern Family en een bord warm eten en daarna slapen. Middagdutjes zijn wat mij betreft de ultieme manier om te ontspannen. Sowieso is je mind heel belangrijk. Dat realiseerde ik ook weer tijdens mijn deelname aan Expeditie Robinson. Natuurlijk, toen ik eruit kwam dacht ik: damn, ik ben net een Italiaanse met maatje 32, maar mentaal had het nog veel meer gedaan. De realisatie hoe blij ik mag zijn met waar ik sta in het leven, mijn carrière, de mensen om mij heen. Dat heeft iets met mij gedaan. Je denkt nu vast: Nienke Plas wat ben je fucking zweverig, maar ik ben ook fucking zweverig. Ik probeer alles luchtig te brengen, maar ben eigenlijk een soort van Jomanda. Ik begrijp nu ook waarom mensen soms een maand in het klooster gaan zitten. Het feit dat je niets anders hebt dan je eigen gedachten, maakt dat je gaat nadenken en tot andere inzichten komt. Terug naar de Healthy Lifestyle. Als ik jullie een tip mag geven: zoek geen excuses, maar denk in oplossingen. Niet veel tijd? Zorg voor kant-en-klaar maaltijden die geen pizza zijn, bijvoorbeeld stoomgroenten. Deel je tijd goed in en ontspan voldoende.

Nienke Plas

Weet je waar je ook lekker van ontspant? Een avondje theater. Check www.nienkeplas.nl voor mijn theatershows.

Foto: © Rosalie Van den Kerckhove